-αν- Αρχική Σελίδα

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Χριστιανοταλιμπάν...

Χριστιανοταλιμπάν, χέρι χέρι με μέλη της ναζιστικής συμμορίας ματαίωσαν την θεατρική παράσταση "Corpus Christi" με συγκέντρωση που έκαναν έξω απ΄το θέτρο ΧΥΤΗΡΙΟ.


" Επανεξετάζοντας και αναδημιουργώντας την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου, ο Λαέρτης Βασιλείου και η ομάδα Artisan μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα διαφορετικό ταξίδι αυτογνωσίας, έχοντας για μοναδικό όπλο τη φράση "Άκου με την καρδιά σου".
Στο "Corpus Christi" ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας.

Πρόκειται για ένα έργο που αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, σε μία σε μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά και σε μία περίοδο που περισσότερο από ποτέ παλεύουμε να φιλτράρουμε τα όσα μας έχουν "σερβιριστεί" ως επίσημη αλήθεια και ιστορία.

 Σε μια εποχή που προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητά μας τόσο ως μεμονωμένα όντα ως και ως μέλη ενός συνόλου (κοινωνίας - έθνους) που μεταλλάσσεται… το κλίμα των ημερών, η υποκρισία σε όλα της τα μεγαλεία, η υπερ-κατανάλωση, η ανάγκη να γίνουμε καλύτεροι, η τάση προς αλληλεγγύη, η αμφισβήτηση της Εκκλησίας και του Κράτους, η ανάγκη για να βρούμε τη Φωνή μας."

Η πρεμιέρα είχε οριστεί αρχικά για 4 Οκτώβρη. Ματαιώθηκε λόγω επεισοδίων και ορίστηκε για 11 Οκτώβρη όπου και πάλι οι Χριστιανοταλιμπάν με την βοήθεια της ναζιστικής συμμορίας κατάφεραν να ματαιώσουν την παράσταση εν μέσω χλεύης και απειλών τόσο προς τους συντελεστές της παράστασης όσο και προς τους υποψήφιους θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου